飲んで学んでワインを楽しみませんか?「ABE Wine Atelier」

ワイン初心者の方からもっと深く知りたい方まで!

ワインエキスパートの資格を持ちワインと人を結びつけ、さらに人と人とを結びつける「ワインキュレーター」としてご活躍中の阿部容子先生と、ワインを楽しく飲みながら学べる場所が中野にあります。

それが中野のワイン教室「ABE Wine Atellier」です。

私自身もつい先日先生のご指導の下、ワイン検定ブロンズの資格を取得をしたばかり。

ワインキュレーターの阿部容子さん

ワインには沢山の種類がありますが、歴史や地域の特徴、料理とのマリアージュを一緒に学ぶことで記憶に刻まれます。そしてワインは机上だけでは学べません。実際に飲むという経験で学ぶことができるのです。

実際飲むことでワインは詳しくなっていきます

「お店でメニュー表を見ながらスマートに選んでみたい!」「お酒が大好き!」など、どんな理由でもかまいません。ここはワインを楽しみたいと思う気持ちがあるひとにとってWelcomeでアットホームな場所です。 月に何回か様々なテーマで「ワイン会」も開催していますので、興味のある方は公式サイトから具体的な日程と内容をご確認してみてください。

是非みなさんも中野に来てワインを一緒に楽しんでみませんか?

毎回様々なテーマで催される「ワイン会」

※尚、教室はご自宅にて開催されておりますため住所情報の掲載は控えさせていただきます。

ABE Wine Atelier
住所 東京都中野区(ご自宅のため詳細はお申し込み時に)
アクセス JR 中野駅から徒歩8分。 東京メトロ 新中野駅から徒歩4分。
★公式サイトはコチラ

 

 

From wine beginners to those who want to learn more deeply!
 
We can further our knowledge while drinking wine with Yoko Abe who is active as a wine curator and qualified as a wine expert and links people to wine as well as people to people. 
 
There is a place「ABE Wine Atellier」in Nakano where this is possible.

Recently, I attained the qualification of the wine certification bronze thanks to the guidance of Yoko Abe.

There are many types of wine. Learning the history, regional features, and marriage with foods are something that is inscribed in memory. We cannot learn wine from the books. You can only learn from the experience of actually drinking.
 
 I want to choose intelligently while looking at the menu chart at the shops! I love alcohol! If you are willing to enjoy wine for any reason, this is exactly the place for you.

The “Wine Party” is held several times a month on various themes. Please confirm the concrete schedule and contents from the HP.

Why don’t you come to Nakano and enjoy the wine party with us? We look forward to seeing you there.

For your information, since the wine party is held at the instructor’s private residence, a map cannot be published due to privacy.

 

 

※問い合わせ先の記載がない記事については、まるっと中野編集部までお問い合わせ下さい。
掲載場所近隣の区民の皆様に直接お問い合わせすることはご遠慮いただきますよう、お願い申し上げます。

※掲載情報は全て記事公開当時のものです。